VG LITTLE SPOON

Blog

What is our real food?

No Comments

Dan danes bi že lahko vedeli, da naša anatomija, , biokemija,fiziologija  in psihologija kaže na to, da smo rastlinojedci in daleč od tega, da bi bili mesojedci. Ljudje in mesojede živali imamo ogromno razlik, če jih še ne veste jih najdete v mojem prejšnjem članku.

Torej mesojede živali, ki jedo druge živali po navadi svoj plen ulovijo in ga pojedo surovega ter zaužijejo skoraj cel plen…kot so kite, organe,svežo kri,ostale telesne tekočine, pojedo celo črevesje, delno prebavljeno vsebino, zdrobijo in pojedo tudi manjše kosti, mozeg in hrustanec…Torej kaj mislite bi bili zmožni pojesti vse to?…oziroma vprašajte se, če bi bili zmožni uloviti plen in ga nato tudi ubiti s svojimi rokami…je to v vaši naravi?  Če je odgovor ne zakaj potem dovolite, da to delajo drugi ljudje za vas? Kajti če tega niste zmožni a ni logično, da nismo ustvarjeni za to in da to res ni naša hrana. Zagotovo ne uživamo ob žvečenju hrustanca, drobovja, kosti ali surovi maščobi pa celo dlak in  vsekakor si nihče ne more predstavljati kako bi pil svežo kri neke živali kjer bi bil povrhu vsega še ves krvav po obrazu, rokah in telesu. Če bi nekoga videli to početi bi rekli, da je to bolestno saj tega ni v naši naravi nagnjen.

Naš naravni apetit je kadar vidimo sveže sadje in zelenjavo in takrat se nam navlažijo usta…ko pa vidimo mrtvo žival ali kri ali celo ko stojite v trgovini pred deli telesa živali, sem prepričana, da vas ta videz in vonj ne privlači in se vam ne začne nabirat slina v ustih ter navsezadnje ne bi kar pograbili in zagrizli…se motim? In ne slinimo se ob misli, da bi z golimi rokami in zobmi zdrobili enega zajčka ali kako drugo žival, pa tudi odvrača nas misel, da bi pojedli pravkar pokončano žival.

Ljudje se tudi zgražajo nad prizori iz klavnic in tega ne morejo gledati, kaj šele da bi šli v klavnico in videli kri vsepovsod, da bi videli kako ubijejo žival in vonjali vse to…to je vonj po smrti in vsak se mu izogiba. Ampak zakaj si zatiskate oči, če pa ste prepričanja, da smo mesojedci…a ni potem logično, da vas taki prizori naj nebi zmotili,naj bi vam bil vonj prijeten in ob pogledu na mrtvo žival ter kri naj bi se vam cedile sline?

Pomislite, če bi vas zaprli v sobo kjer bi imeli dve veliki mizi, na eni bi bilo polno svežega sočnega sadja in zelenjave…na drugi mizi pa bi bilo več vrst svežega mesa( v hladilniku) . Torej v tej sobi bi bili en teden, v njej ne bi bilo nobenih kuharskih pripomočkov…kaj bi vi jedli?

Jaz sem prepričana, da bi miza z mesom ostala ne dotaknjena…tudi tisti strastni jedci mesa se je ne bi nikoli lotili…a smo že bližje temu, da to res ni v naši naravi in da ni naravno jesti mesa, kajti če se ne lotite svežega surovega mesa potem to ni za vas!

Seveda se gre tudi za živali. Zavedajte se ni humanega ubijanja, tako kot ni humanega posilstva. In ni načina kjer živali ne bi trpele, imele strah in bolečino..ni načina, da bi živali uživale v zaprtih majhnih prostorih, ni načina, da bi uživale ob posilstvu, ob brcah, nasilju…itd.  Živali ubijate preko posrednikov preko drugih ljudi, ker sami tega niste zmožni…plačate jim, da to naredijo za vas.  Za vas jih razkosajo na čim manjše dele, da ne boste dobili tiste slike v svoji glavi cele živali, na koncu jih pa še skuhate in spečete prekrite z olji in začimbami da ja ne začutite pravega okusa. Torej? Kje je naravno, kaj je naša hrana? Meni je jasno!! 👇 👇 👇